Skip links
5 Stages Of Using Design Thinking For Best Outcomes

En İyi Sonuçlar İçin Tasarım Düşüncesini Kullanmanın 5 Aşaması

İş dünyası sürekli değişim ve ilerleme içindedir. Pazar dinamikleri hızla değişiyor ve değişim startup’lar için daha da hızlı. Bir işletmeyi bir adım daha ileri götüren şey, yoğun piyasa koşullarında tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılama yeteneğidir. Ancak şu soru sorulabilir: Neden bazı işletmeler başarılı olurken diğerleri ortadan kayboluyor ve bayılıyor?

Bu sorunun cevabı, yaratıcı potansiyel çözümler, iyi bir proaktif strateji ile tüketicilerin doğru bir şekilde anlaşılması üzerine kurulu çözümler bulmakta yatmaktadır. Tasarım odaklı düşünme de tam da bununla ilgilidir.

Tasarım odaklı düşünmeyi iş modelinize entegre etmenize yardımcı olmak için adım adım bir süreç oluşturduk. Tasarım odaklı düşünme yaklaşımı , girişiminizin daha başarılı olmak için yeterli bir kullanıcı deneyimi oluşturmak için iş fikirleri üretmesine yardımcı olacaktır.

Daha fazla ayrıntıya gireceğiz, ancak işte oyunda bir adım önde olmak için atmanız gereken adımların hızlı bir özeti :

  • Tüketicinizle empati kurun
  • Sorunu tanımlayın
  • Yaratıcı ama pratik fikirler üretin
  • Bir prototip yapın
  • Prototipinizi test edin

Tasarım odaklı düşünmeyi anlama

Tasarım odaklı düşünme, tasarımcıların yoğun olarak kullandığı bir problem çözme stratejisidir. Tasarım odaklı düşünmenin temel zihniyeti, tüketici hakkında zengin bir anlayışa sahip olmak ve doğru bir çözüm yaratmaya odaklanmaktır. Burada kritik nokta tüketiciyi öncelemektir.

Gerçekten de, herhangi bir girişim müşteriye öncelik vermek için kendi stratejisini geliştirir; ancak girişimlerin kısa vadeli performanslarında kaybolmaları genellikle mümkündür. Yine de suçlanacak bir şey yok, çünkü başlangıç ortamı son derece rekabetçi ve hızlı tempolu. Yine de, yeni başlayanlar kendi büyüme fırsatlarını yaratmak için tasarım odaklı düşünme yöntemini kullanabilirler.

Tüketicinizi anlayın

Tasarım odaklı düşünme tüketiciyi anlamakla başlar. Kitlenizi anlamak için onlarla empati kurmanız gerekir. Yeni başlayanlar, değerli bilgiler edinmek için kısa röportajlar, anketler veya saha araştırması yapabilir.

Anketin gerçekleştirilmesi oldukça kolay olsa da, görüşmeler veya saha araştırması işletme için daha becerikli bilgiler sağlayabilir. Her iki durumda da , tüketicilerin ihtiyaçlarını veya belki de sıkıntılarını anlamak önemlidir.

Zorluğu tanımlayın

Tüketicinizi anladıktan sonra, karşılaştığınız zorluğu tanımlayabilirsiniz. Belki de güncellenmesi gereken ux tasarımınızdır veya ürününüz için yeni özellikler geliştirmeniz gerekebilir. Burada sorun açıklamaları yapmak gerekiyor çünkü şirketin sağlam bir yol haritası çizmesine izin veriyor.

Şirketin zorlukları tek tek ele alması gerektiğini unutmayın. Müşteriler başlangıç için birkaç zorluğa işaret edebilir, ancak zorluklar aciliyetlerine göre listelenmeli ve her zorluk birer birer ele alınmalıdır. Aksi takdirde, bir çözüm oluşturmak dağınık bir sürece dönüşebilir.

Fikir

Bir mucit gibi davranın. Bir çözüm bulmak, sorunu anlamak kadar önemlidir. Bu adımda kapsayıcı olmak faydalı olmalı; Fikir üretmek için çeşitli insanlar atamak, beyin fırtınası oturumlarının daha etkili olmasını sağlayacaktır. Kutunun dışında düşünmek buradaki kritik noktadır.

Mümkün olduğunca çok fikir üretmek güzel olsa da, yeni başlayanlar fikirlerin kalitesine de dikkat etmelidir. En uygun çözüm, tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak kadar iyi ve markanızı rakiplerinizden ayıracak kadar yaratıcı olmalıdır. Düşünce sürecinizi sınırlamayın.

Fikrinizi sağlamlaştırın

Hangi yönü izleyeceğinize karar verdikten sonra, çözümünüzün doğru çözüm olup olmadığını görmek için önemli bir sonuç gereklidir. Bir prototip oluşturmak, girişimlerin büyük harcamalar yapmadan durumlarını değerlendirmelerine yardımcı olabilir.

Prototip, ürününüzün beta sürümü, ücretsiz deneme özelliği veya yeni bir ürün türü olabilir. Fikir aşamasında alınan kararlara dayanarak, girişimler doğru bir prototip politikası uygulamalıdır.

Prototipinizi test etmeden önce, öngördüğünüz kriterlere uyup uymadığını görmek için gerekli değerlendirmeleri yapmanız önemlidir. Burada önemli olan, prototipinizin size rekabet avantajı sağlarken tüketicilerinizi tatmin etme potansiyeline sahip olmasını sağlamaktır.

Test çalıştırması yapma

Prototipinizi aldıktan sonra, test etme zamanı. Test, çözümünüze dürüst yanıtlar bulmak için kullanıcı geri bildirimi oluşturmakla ilgilidir.

Test sürecini hızlı tutmak, işletmeniz için bir sonraki adıma karar vermek için çok önemlidir. Test şirket için iyi sonuçlanırsa, tebrikler, tasarım düşünme sürecinizi etkili bir şekilde tamamladınız. Ancak, çerez her zaman bu şekilde parçalanmaz.

Unutmayın ki başarı asla kesin değildir. Prototipiniz tüketicinin ihtiyaçlarını karşılamada başarısız olabilir veya yetersiz kalabilir. Henüz pes etmeyin. Bu yüzden bir test çalıştırması yaparsınız: Çözümünüzün çalışıp çalışmadığını görün.

Olmazsa, düşünme sürecinizi yeniden değerlendirmeli ve hızlı bir şekilde yeni bir prototip geliştirmelisiniz. Tüketicilerinizin ihtiyaçlarına hızlı yanıtlar geliştirmek birincil odak noktanız olmalıdır, çünkü tüketiciler markaları hızla değiştirir.

Yeni başlayanların sürekli değişen bir pazarda pazarlarını istikrarlı bir şekilde sürdürmeleri kesinlikle kolay değildir. Ama bunun sizi hayal kırıklığına uğratmasına izin vermeyin; Değişime açık olun ve tüketicilerinizle yakın bir ilişki kurun. Tasarım odaklı düşünme yöntemini şirketiniz için verimli bir şekilde kullanmak, sağlam tüketici ilişkileri geliştirebilir ve pazarda bir cazibe noktası haline gelebilir.

 

Leave a comment